John Edwards je čovjek koji je odlučio da provede tri dana i tri noći ispod zemlje. Zakopan je u sanduku koji liči na mrtvački. Nije bioklasičan mrtvački sanduk, jer u njemu ne bi preživio tako dugo. Njegov sanduk je bio osvjetljen i opremljen da može uživo da se uključi na društvene mreže. Zvuči kao jedna avantura, ali Edwards ne radi sve ovo zabave radi ili avanturizma.

Edwards (61) je bivši alkoholičar i narkoman .  “Čist” je više od  20  godina  od kako se, prema objašnjenju  BBC-a, susreo sa Bogom prije 27 godina.Zbog ovisnosti o različitim supstancama, alkohola i samoubilačkih težnji, izgubio je više od 20 prijatelja . Danas želi da pomogne onima koji imaju isti ili sličan problem sa kojim se on borio veliki dio svog života. Upravo zbog pisama, e-mailova i poruka koje dobiva svaki dan Edwards je odlučio da ide pod zemlju na 3  dana.

Sanduk u kome je ležao je napravljen specijalno za njega. Veći je i širi u odnosu na one klasične mrtvačke sanduke.  Kroz dvije cijevi koje od sanduka vode ka zemlji dobijao je vazduh,  kroz njih su mu saradnici slali  hranu i vodu. Takođe jer u sanduku, Edwards  imao i prenosivi WC.

Buran život kakav je živio je učinio  od njega majstora preživljavanja. Nakon strašnog se*sualnog zlostavljanja i mentalnih problema, Edvards je neko vrijeme živjeo na ulici kao beskućnik. Nekoliko puta se predozirao, ali je uvijek uspijevao da se spasi. Zbog alkohola morao je na transplantaciju jetre  a preživio je rak dva puta.Sada želi  da svojom pričom dospije do što više ljudi i pomogne i njima da se spasu.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here