Svi oni koji su ovo probali su rekli da pomaže u mršavljenju, da će pomoći da normalizirate u krvi vaš šećer.

Svi oni koji imaju dijabetes mogu da koriste ovu dijetu. Radi se o švedskoj dijeti koja će pomoći da smanjiti potrošnju ugljikohifrata, povećati ćete unos masti i proteina.

A ono što je dobro kod ove dijete je to da ne morate sliejditi određenu vremensku traku, odnosno ne morate da brojite kalorije.

Ukoliko biste željeli da bude učinkovita dijete, slijedite pravila o tome šta možete a šta ne, šta ne smijete konzumirati, a jedna pozitivna strana ovdje je to što niste ograničeni da jedete, sve dok ne osjetite da ste puni.

Klonite se zabranjene hrane, sigurno da ćete pet kilograma sedmično izgubiti u tom slučaju.

Sada ćemo vam otkriti i šta je dozvoljeno da jedete:

– možete sve vrste mesa, kao što su svinjetina, jagnjetina, govedina, piletina, puretina, meso divljači, pileća koža vam nije zabranjena.

Loading..

– sve vrste riba i školjki

– jaja, najbolje da koristite organska i domaća.

– povrće koje iznad zemlje raste, kao što su brukola, cvjetača, kupus, masline, paprika, luk, paradajz, zelena salata, avokado, gljive, špinat, tikvice.

– svi prirodni mliječni proizvodi za koje je poznato da u sebi imaju masnoću, grčki ili turski jogurt, maslac, sir koji ima visoki udjel masti, krem sir, kiselo vrhnje. Nemojte slatke proizvode da konzumirate, redovito jedite zdravu hranu, ni prerađeno mlijeko ne koristite jer ima veliku količinu šećera u sebi.

– orašasti plodovi

Jedite povremeno i sljedeću hranu kao što su

crna čokolada, ali da ima 70% kakaa

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here