Vjerujemo da mi svi kada treba očistiti kuću bismo radije  radili milion drugih stvari, nego li to, ali jednostavno to se mora.
Naročito veliki problem predstavlja to ukoliko imate parket, a svjesni smo da se on treba redovno i pravilno održavati kako bi uvijek bili lijepi i sjajni.

Prilikom odabira sredstava morate biti pažljivi, jer ukoliko pogriješite sa nekim sredstvom, dovest ćete do toga da se parket uništi.
Već smo u nekoliko navrata pisali o tome kako na internetu možemo da pronađemo mnoge stvari koje prije svega mogu da budu korisni, ali isto tako možemo da pronađemo stvari koje su smiješne i bizarne.
Tako je slučaj i sa današnjim člankom, ali pričamo o korisnom dijelu,.
Naime, jedna žena je na internetu otkrila neke trikove pomoću kojih ćete postići da vaši parketi više nikada ne budu prljavi, a umjesto da kupujete neke proizvode za to, možete i tu smjesu sami da napravite.

Za pripremu tu smjese potrebno je da u bocu sa sprejem naspete šolju vode i 3/4 šolje sirćeta. U to dodajte i dvije kapi deterdženta za suđe, pola šolje alkohola i nekoliko kapi eteričnog ulja.

Ovu smjesu bi na podove trebali nanositi mekanom krpom.

Pored ovoga, crni čaj je isto tako dobar za vaše drvene podove. Za ovaj recept je potrbeno da u litar ključale vode stavite četiri kesice čaja, pa da ih ostavite neko vrijeme da odstoje, duže nego li je to slučaj sa spremanjem čaja. Kada se tečnost ohladi, samo je pospite po podu i obrišite.

 

Ostatak priočitajte OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here