Veliki broj žena pati od celulita, a često čak ni skupe kreme i preparati ne mogu da riješe ovaj problem. Za one koji ne znaju celulit je izraz koji opisuje specifičan kozmetički problem. Koža zahvaćena celulitom ima kvržice, izbočine i udubljenja i nije glatka, ravna ili zategnuta. Ovaj izgled kože često se uspoređuje sa narandžinom korom ili njemačkim sirom. Krivac za njegovu pojavu su masne naslage, a one se upaljuju, nateknu i dođu kroz vezivno tkivo odmah ispod površine kože i ostavljaju neravnine jer su neravnomjerno raspoređene, tj. negdje u debljom, negdje u tanjem sloju.

Masne stanice mogu narasti više od normalne veličine, pa čak i nekoliko puta. Tada se izbijaju i izlijevaju iz džepova i pregrada u kojima se nalaze i tako guraju kožu prema gore. Da bismo tačno objasnili šta je to zapravo celulit, važno je znati da su masne naslage u dubljim dijelovima kože zatvorene u posebnim barijerama koje su okružene tankim slojem vezivnog tkiva. Te barijere međusobno su odvojene kolagenim vlaknima koje se protežu od površine kože sve do dubljih slojeva. Srećom, postoji rješenje koje je potpuno prirodno i besplatno za ovaj fenomen.

Dakle, kafa sadrži kofein, koji može djelovati na krvotok kako bi ga poboljšao, a ujedno uklanja sve toksine koji su se nakupili pod vašom kožom. Trebate uzeti nekoliko kašikica kafe i pomiješati je sa maslinovim uljem. Masirajte dio tijela na kojem imate celulit i ostavite da stoji pola sata, a zatim operite kožu. Rezultati će ubrzo biti vidljivi i pozitivno će vas iznenaditi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here