Najnovije Savjeti Zanimljivosti

Zbog ovih uređaja je vaš račun za struju veći nego što bi trebao biti: Samo ih isključite iz zida i računi će vam se drastično smanjiti (FOTO)

Da li spadate u grupu ljudi koji svakoga mjeseca dobiju velike račune za struju a da vam dosta često nije jasno zašto su toliki jer smatrate da baš i ne trošite toliko.

U ovo doba recesije i velike ekonomske krize dobro bi bilo znati uštedjeti svaki novčić koji će da malo popravi stanje u kućnome budžetu, a mi za vas imamo nekoliko dobrih savjeta kako da uštedite u potrošnji električne energije i kako da smanjite račune za istu.

Možda niste znali da je isključivanje uređaja iz zida mnogo učinkovitije i sigurnije u mnogim stvarima, posebno u slučaju jake grmljavine koje su postale česte u našim krajevima, ali mnogi naši aparati troše određenu kličinu struje i kada ne rade jer su uključeni u zid, a to svakako utiče i na visinu vašega računa za struju.

Jedan od njih je punjač za mobitele, a moramo priznati da mnogi od nas imaju tu naviku da punjač ostavljaju svo vrijeme u utičnici jer svi mislimo da na taj način više ne trošimo struju. Jeste da je to lakši i praktičniji način za sve nas, ali ne treba biti lijen i treba izvući punjač iz zida, jer ćete smanjiti troškove struje. Realno taj trošak nije veliki, ali ipak postoji i s vremenom se nakupi dosta toga.

Kada televizor ugazite pomoću daljinskog vi ste ga tada stavili samo u stanje mirovanja, a da ne bi trošio struju nikako i njega treba da iskopčate iz zida, posebno u periodima kada niste u kući ili ste duže ban nje.

I računaru i laptopi kada su isključeni troše određenu količinu struje, pa je bolje za vas da i njih iskopčate iz struje, a ne treba da ni napominjemo da kompjuteri i laptopi u stanju mirovanja troše poprilično struje.