Koliko ste samo puta sEbe uhvatili ili uhvatili da kada neko prođe pored vas ili vam se obrati u lice da mu smrdi iz usta. U tom trenutku jedva suzdržavate da nešto ne kažete jer bi to bilo jako nekulturno, a bude vam baš neugodno, pa pokušavate na razne način da izgbjegnete tu osobu, a ako se to vama dešava pokušavate da na razne načine to izbjegenete.

Bez ozbira koliko puta prali zube, koristili žvakače gume ili vodicu za ispiranje usta, smrad jednostavno ne možete da riješite.
Upravo o jednoj takvoj stvari pričamo u današnjem članku, pa ćemo usput da vam donesemo i par riješenja.

Razlog svega toga ni moglo biti da pojedine opsobe imaju probleme sa jakom želučanom kiselniom, a isto tako neke soobe imaju pokvarene kutnjake ili zube uopšte pa se i zbog toga mopže desiti da se osjeti loš zadah.

Jedan od savjeta koje vam donosimo jeste da je uzmete sodu bikarbonu prije spavanja, tačnije razmutite u vodi i popijte prije nego li odete u krevet.
Pored toga, umjesto žvaka uzmite list metvice ili nane i grickajte je, a pored toga možete uzeti i klinčiće

Ukoliko imate propblem sa pokvarenim zubima naš savjet jeste da popravite što prije te zube kako biste mogli da se riješite tog zadaha.

Potred toga je isto tako jako je važno de prilikom praja zube perete i jezik jer se na njemu skuplja veliki broj bakterija.

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od koristi, pišite nam vaše rezultate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here