Što se tiče trenutne situacije u Strbijij, a koja se tiče situacije sa pandemijom korona virusa, svejdoci smo da krivulja zaraženih osoba od sredine avgusta je u stalnom padu, ali što se ovoga tiče sada postoje i neki drugi problemi, a koji se tiču kritične situacije u Crnoj Gori i situacije ljetovanaja pojedinih građana Srbije u Crnoj Gori.

Prema nekim podacima u Crnoj Gori ljetuje preko 70.000 Srba.
Stoga jučer je sazvana press konferencija Kriznog šataba na kojoj je donesena odluka da svi oni koji se ne vrate u Srbiju do sutra u 18h će morati ići u karantin


Oni koje ne dođu do sutra su dužni uraditi test na licu mjesta ili će imati samo 24 sata da se jave u svoje najbliže kovid ambulante kako bi im se uradile dodatne analize.

Ovo je potvrdila i Darija Kisić Tepvačević, te je istakla bez obzira na rezultate testiranja da bi bilo dobro da ostanu svi u izolaciji barem nekih 7 dana.

Što se tiče škole, tu je uvedeno mnogo mjera, gdje naprimjer nema fizičkog, nema velikog odmora. Međutim, od samog početka školske godine u 13 beogradskih škola je zabilježeno 16 slučajeva zaraze, a prema riječima Predraga Kona situacija je i više nego pod kontrolom.


U srednjim školama ne postoji nijedan slučaj zaraze, a ono što je objašnjeno jeste da se škole za sada neće zatvarati, nego se mora pričekati svih 14 dana dok se svi ne vrate sa odmora kada bi situacija postala mnogo jasnija i kako bi se moglo djelovati na vrijeme.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here