Ovu godinu zasigurno su obilježile nesreće po cijelom svijetu, pa smo na samom početku godine imali požare u Australiji, pa su tu bili zemljotresi, poplave, a naravno ne bismo smjeli izostaviti i koronu virus koji je još uvijek aktuelan i iskreno rečeno ne nazire mu se kraj.

Koliko god da smo se radovali ljetu, njega kao i da nije ni bilo jer ga je obilježilo konstantne promjene vrermena, pa je često bilo slučaja da ima gmrljavine, jakih udara vjetra i obilnih kiša.

Ono čega bismo se trebali plašiti jeste prognoza naučnika koji su najavili da će u budućnosti biti još više ovakvih oluja i promjena vremena.

Međutim, kada smo kod grmljavine da li ste znali da postoje neke stvari koje ne bismo trebali raditi prilikom gmrljavine.
Istina, kod nas postoji mnogo vjerovanja o tome, ali mlađe generacije sigurno zanemaruju te savjete i upozorenja.

Uvijek je važilo pravilo da kada grmi da se treba ostati u kući i nikako ne izlaziti napolje, a jedna greška kloju skoro svi radimo jeste da se svi sakrijemo pod drvo, a statistika govori da grom najčešće udara u drvo.

Ukoliko se nemate gdje sakriti savjetuje se da čučnete, ali ni slučajno da legnete, jer suština je u tome da što manje dodirujete tlo.

Pored toga jako je važno da znate da se sve treba isključiti iz struje i da se prilikom oluje držite dalje od električnih uređaja, a isto tako ostavite mobitel i nakit sa strane jer su to stvari koje privlače udar groma.

Da li ste vi imali situaciju da je negdje blizu vas udario grom ili da vas je nekada udario grom i da ste preživjeli i da možete tome svjedočiti.

Pišite…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here