Lovorov list domaćice pretežno ubacuju u lonac kako bi jelima dale aromu. Međutim, on može da bude mnogo korisnijij ukoliko ga zaplite. Naime, lovorov čost je jako koristan za naše zdravlje. Kažu da umiruje i popravlja raspoloženje, da liječi prehladu i usporava starenje. Stručnjaci su rekli da lovorov list može da se koristi kako biste se riješili brojnih tegoba. Ukoliko budete ikada osjetili da ste preumorni i da nemate više snage, zapalite nekoliko listova lovorovog lista, i inhalirajte dim koji će da ispuni prostoriju.

Lovorov list će da djeluje umirujuće na vaše tijelo i um, a ujedno će vas uspjeti razbuditi. Kada vam srce lupa, lovorov list je najbolji spas. Ukoliko se osjćate uznemireno i puls vam je ubrzan, obavezno uzmite nekoliko listova lovora i zapalite ih, a možete ih koristiti i kada nešto kuhate. Naime, lovorov list lača srce i eliminiše loš holesterol iz tijela. Ako imate problema sa zglobovima, mažite ulje lovorovog lista na mjesto na kojem imate bolove. Lovorov list je odličan za vaš stomak. Ukoliko ga redovno koristite u ishranu ne bi rebalo da imate problema sa probavom.

Međutim, ukoliko vas želudac i dalje muči, poslije obroka utrljajte malo lovorovog ulja i na stomak. Vaši bolovi bi jako brzo trebali nestati. Lovorov list ima sposobnost da očisti i disajne puteve, tako da vam može dosta pomoći kada ste prehlađeni. Sve što je potrebno da uradite jeste da u prokuhalu vodu stavite nekoliko listova lovora, a potom da se inhalirate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here