Jedan od najvećih gubitaka u životu svake osobe jeste sigurno doživjeti smrt svog djeteta, a sa time će se složiti svaki roditelj.
Od toga nema veće tuge ni praznine, a još goru stvar predstavlja i to da ukoliko vam dijete se razboli od neke bolesti da gledate svoje dijete kako se pati.
Ono što bi roditelji u tom trenutku napravili, a to je sve i moguće i nemoguće, a najveći poraz za roditelje jeste ukoliko u tome ne uspiju.
Nažalost, ali i to je dio života jer se neke stvari u životu ne mogu spriječiti, ma koliko se mi trudili.

Naime, u današnjem članku vam donosimo jednu jako tužnu priču, ali isto tako ibizarnu. Naime, roditelji sa Tajlanda  se jednostavno nisu mogli pomiriti sa tom činjenicom da su izgubili svoju dvogodišnju princetu Ajnc koja je nažalost preminula od teškog oblika karcinoma mozga.
Oni su sve pokušali kako bi je spasili, ali jednostavno tu nije bilo pomoći.
Godine 2014. joj je otkriven karcinom i tada je tu-mor zahvatao preko 11% mozga.

Doktori su tom prilikom im rekli kako ne postoje nikakve šanse da se dijete izliječi i da će dijete u najboljim slučajevima živjeti još pet godina.

Međutim, oni se nisu predavali, ali sve uzalud,. Nakon 12 operacija, preko 20 hemoterapija i preko 20 zračenja, dogodilo se ono najgore.

Njen roditelji su nakon njene smrti odlučilio da dijete zamrznu kriogeno u jednoj američkoj kompaniji, a kako su mnogi osudili ovaj potez, oni se nadaju da će jednog dana oni moći da je ožive.
To bi možda bilo moguće ukoliko se pronađe neka tehnologija ili medicina dovoljno napreduje u tom polju, pa kad bi je oživjeli možda bi je mogli i izliječiti.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite nam vaše mišljenje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here