Veče ouči vrlo važne sjednice Kriznog štaba došlo je do sukoba između epidemiologa Predraga Kona i profesora Zorana Radovanovića. Atmosfera se zagrijala u studiju tokom emisije “Utisak nedelje” u kojoj je gost bioi dr Srđan Janković, kao i dr Kon, jedan od članova Kriznog štaba. Profesor Radovanović je još ranije naglasio kako ne vjeruje Kriznom štabu, a za to je sada dao i objašnjenje. “U situacijama kakve su epidemije, struka mora da nastupa jedinstveno.

Tačno je da je mene u isto vrijeme iznenadilo i razočaralo što je kada je vanredno stanje ukinuto dao da je nestao Krizni štab, jer je bilo jasno da se spremaju izbori. Doktor Kon je, doduše, rekao da su oko izbora bili prisutni. Mene je posebno uvrijedilo kao čovjeka što je Đoković jedini brend koji imamo, i jedino čime se imamo pohvaliti, i država je na njega navikla” rekao je profesor Radovanović. Na konstataciju voditeljice da postoje neke priče da ima više preminulih od korone nego što to tvrde zvanični podaci, doktor Kon je rekao: “Mogu li da vas pitam dali smo mi nešto lagali? Nismo. Niti jedan podatak nije sakriven, Ovo je dinamična situacija

. U našoj zemlji se otpočelo sa otvaranjem 27. aprila, a ne 7. maja. Mi smo u periodu od 27.aprila do 5. juna smo imali takozvano postupno otvaranje. Dali je nešto još moglo, pa moglo je vjerovatno”, izjavio je dr Predrag Kon. Nakon toga se obratio profesoru i pitao ga: “Šta vi profesora ustvari hoćete?”, na šta mu je profesor odgovorio: “Samo istinu” .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here