Zaboravite na bolne depilacije: Prirodna smjesa uz pomoću koje dlake nestaju kao rukom odnešene (RECEPT) – Dobar Dan

Zaboravite na bolne depilacije: Prirodna smjesa uz pomoću koje dlake nestaju kao rukom odnešene (RECEPT)

Kada je održavanje kože u pitanju tu su mnoge djevojke, žene sklone da ne razmišljaju mnogo na koji će način da svoju kožu naprave što ljepšom i zdravijom, pa tako uopštene mare na količinu sredstava koju će potrošiti samo da bi došle do željenoga cilja

Naravno da postoje mnogi tretmani kada je njega lica i kože u pitanju, a mnogi kozmetički saloni upravo nude sve to, uz određenu cijenu koja mnogima baš i nije dostupna.

Ono što svaka žena radi redovno je svakako depilacija, kako intimnih dijelova, tako i depilaciju nogu, ali i uklanjanje nekih dlačica koje se pojavljuju na licu

Vjerojatno je mnogo žena kojima se na kraju i smučila depilacija uz pomoću voska, pa je možda pravo vrijeme da se proba jedna druga metoda, a koja je mnogo prirodnija i sve žene koje su isprobale ovu metodu kažu da je i mnogo bezbolnija, ali najvažnija stvar je da zaista djeluje.

Ono što vam je potrebno za ovu metodu depilacije su sljedeći sastojci i to: jedna mala kašika meda, zatim pola male kašike samljevenog ovsa i tek nekoliko kapi soka od limuna.

Priprema i primjena ove metode ide na sljedeći način: sve ove sastojke treba da dobro promiješate, a zatim da tu smjesu nanesete na dio kože sa kojeg želite da uklonite dlačice. Ostavite tako nanesenu smjesu oko 15 minuta, a potom sve dobro isperite. Nakon toga može da stavite na taj dio neku malo bolju hidratantnu kremu, kako bi koža ostala njegovana.

Vidjet ćete već nakon prvog korištenja da su dlačice nestale, a ova je metoda posebno popularna u Americi i zna se da je koriste i mnoge holivudske zvijezde koje mogu sebi da priušte baš svaku moguću metodu, ali ova se pokazala kao najbolja i najbezbolnija.

 

 

Loading..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *