Sasvim je već sigurno da ova godina nije godina koju bismo nekome poželjeli, i da bismo je najradije preskočili i krenuli u novu godinu.
Ovu godinu je obilježilo sve što je moglo da obilježi, pa su tu bili požari, poplave, zemljotresi, korona virus, ekplozija u Bejrutu i niz bi se samo mogao nizati.

Ovo ljeto na području Balkana kao da nismo ni imali, jer je stalno bilo praćeno raznim nevremenima u kojem je je bilo mnogo kiše, vjetra, grada i oluje te su one prouzrokovale mnoge probleme naročito što se tiče privrede.

Ali, tu nije kraj iznenađenjima.
Prema meteoservisu Accu Weather je izdao svoju prognozu za nadolazeću jesen te je ustanovi da u prvoj polovini jeseni velika opasnost prijeti od olujnih vjetrova koji se očekuju u sjeverozapadnom i zapadnom dijelu kontitenta.

Prijelaz ljeta na jesen će u mnogim zemljama biti neprimjetan jer će biti visokih temperatura i tada, a što se tiče Balkana i Srednje Evrope sredina jeseni bi mogla donijeti rani snijeg, što će pogodovati Alpima jer bi to moglo značiti raniji početak skijaške sezone, a ovakav rani snijeg ne bi nikako pogodovao vegetaciji jer bi bukvalno pao na lišće na drveću

Ono što su istakli jeste da se ne očekuje visoke količine snijega ali da će doći do pada temperature to je sigurno.

Koji je vaš komentar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here