Nešto se čudno dešavalo na vojnoj vježbi koja se održala nedavno. Naime vojnici sumnjaju da im se dostavljala svinjetina i da nisu imali izbora. Naglašavju da je tu bilo i dosta vjernika muslimana koji to ne bi da jedu. Samtraju da im je podvaljeno te su se obratili medijima. U nastavku pročitajte o čemu se radi.

Jesu li pripadnicima Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine koji su skoro učestvovali na vojnoj vježbi na poligonu Manjača dijeljeni proizvodi u kojima ima svinjetine? a da oni to nisu znali. Inače muslimani nto ne jedu.
Na to pitanje tek će stići odgovor, jer Ministarstvo odbrane BiH, na zahtjev novinara, provjerava navode koji se špekulišu pa zato.

Srbijanski proizvod

vojska

Naime, medijima se početkom sedmice javio pripadnik OSBiH, koji nam je ustvrdio da su vojnici i učesnici vježbe na Manjači dobivali paštete firme „Zmajevac“ iz Srbije što izleda nije bilo korektno.

Pisalo je na paštetama da su juneće, a oni kažu da nisu imali pojma o čemu se radi. Nisu znali o o čemu se radi. Nisu, zapravo, slutili da će im se ponovo dati proizvodi u kojima je nedavno otkrivena svinjetina kažu oni. Puno je muslimana vjernika bilo na vježbi. Nije im ponuđen izbor, niti mogućnost da biraju šta ćemo jesti – kaže jedan sagovornik, koji je medijima i dostavio fotografiju paštete.

pasteta

z Ministarstva odbrane, pak, tvrde da su u julu ove godine izvršili zamjenu cjelokupne količine proizvoda „pašteta juneća“ proizvođača „Zmajevac“ iz Srbije proizvodom „pašteta juneća“ proizvođača „Akova impeks“ d.o.o Sarajevo, BiH.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here