Ako ste kojim slučajem sretni da posjedujete neku zemlju ili malo veće dvorište ili dvorište, bilo bi dobro da ovaj tekst pročitate, jer je vrlo moguće da se vaš život nakon toga promijeni i da ćete se financijski vratiti na noge. Riječ je o uzgoju jedne određene vrste voća i važno je da poduzmete sve korake potrebne za uzgoj ovog voća vrlo ozbiljno.

Tendencija je takva da se ovo voće u svijetu smanjuje, pa se potreba za njim povećava, a tržište za ovo voće je stabilno, a cijena otkupa raste svake godine, a prema nekim istraživanjima, na nekom osrednjem posjedu i zemljištu. uzgojem ovog voća možete zaraditi i do 5 tisuća eura mjesečno, mada takva zarada iziskuje određeni trud i veliki rad

Uzgoj ovog voća uopće nije jeftin, niti ga je lako obraditi, ali na kraju se to sve isplati, a kad dođe do nekih informacija, Srbija je, na primjer, prije nekoliko godina posjedovala oko 200 hektara zemlje pod tim voćem, da već bi danas imao oko 900 hektara.

Jedna je obitelj odlučila podijeliti svoja iskustva s uzgojem ovog voća, a prisjetili su se njegovih početaka i njihovo iskustvo sigurno može biti od koristi svima koji namjeravaju započeti uzgajati ovo voće. To su borovnice, a ova obitelj priznaje da u početku nisu znali čime se bave, ali s vremenom su razvili posao tako da gotovo sve njihove borovnice izvoze vani, gdje je cijena drastično veća od cijene u Srbiji.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here