Veliko nevrijeme pogodilo je Sarajevo zbog čega su nanesene velike štete. Ekipe KJKP “Park” su danas  po dojavama policijskih uprava intervenisale na 3  lokacije i to u ulici Bosanskih gazija, u banjskim parkovima na Ilidži i na Stupu u blizini objekta nekadašnjeg Standarda  . Naime radi se o stablima koja su pala ili oštećena zbog jakog vjetra.

“Prva dva stabla koaj  su pala nisu se nalazila na zelenim površinama koje su našoj nadležnosti. Tu se radi se o poprilično zdravim stablima a  za koja nisu bila izdata rješenja za sječu. Na zelenim površinama koje su njihovoj nadležnosti, oštećeno je stablo u banjskim parkovima na Ilidži. Na svu sreću nije nikoga povrijedilo .

U Sarajevu je danas vjetar polomio drveće na nekoliko lokaliteta u gradu, i time napravio veću materijalnu štetu. Jak vjetar  je bio tolike brzine da je oborio bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić.Također je oborio i cijelu skelu koja se nalazila na zgradi Predsjedništva BiH. Ona se zbog udara vjetra  srušila, a u toj nesreći, srećom, da  nije bilo povrijeđenih.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here