Prije nekoliko dana je sezonske radnike na Braču napala skupina mladića, za koje se pretpostavlja da su dio skupine navijačke skupine Torcida i da su tada bili na tom ostrvu povodom Bračkok kupa koji se trebao održati

Napadači od kojih su dvojica prepoznata i uhapšena su uletjela među radnike sa povicima ” Di je Srbin” i počeli su udarati dvojicu mladića. Jedna djevojka iz Varaždina, također sezonska radnica je pokušala pomoći napadnutim momcima, tako što je legla na jednog napadnutog momka, ali je podivljala skupina onda počela njih obije da šutira nogama dok su ležali na zemlji.

U svemu je najgore prošao vatrogasac iz Supetara Tomo Dumančić koji je dobio višestruke prelome nosa jer je i sam pokušao da pomogne napadnutim momcima.

Jedan od napadnutih mladića je Srbin iz Vukovara i već četiri godine sezonski radi u Dalmaciju a drugu godinu na Braču. Bio je i na identifikaciji napadača, ali kako je sam rekao, teško je identificirati jer su većina njih bili maskirani kada su napali i jedini koji nije imao masku je i uhapšen, a to je onaj koji je udario vatrogasca. Jedino što zna da su svi otprilike bili njegovih godina, i da su bili mršavi i kratko ošišani, a on sam kaže da je pored svih batina dobio i udarac flašom u glavu.

Ovaj momak ističe da sa dvije godine na Hvaru i dvije godine na Braču nikada nije imao ni najmanji problem sve do neki dan i da mu niko nikada nije ništa rekao ružno zbog njegovoga porijekla ili što govori ekavski.

Drago mu je jer njegov identitet nije otkriven jer ne želi daljnje neugodnosti, jer sada mnogi žele da znaju ko su ti momci koji su napadnuti. Dodaje i da ga jeste strah, a opet i nije, te da nije jednostavno da radi u mjestu gdje u smjeni u cijelom gradu patroliraju dva policajca sa jednim vozilom, a da interventnoj jedinici treba vremena za reakciju.

Njemu je to više- manje sve poznato jer je i sam iz Vukovara gdje ima mnogo međunacionalnih problema i dodaje da je došao na ostrvo da pošteno radi i nešto zaradi jer kod kuće nije u mogućnosti da nađe posao i da su sve gazde za koje je radio do sada za njega imali samo riječi pohvale.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here