Od trenutka pojave korona virusa i svega što je prouzrokovala u posljednjih nekoliko mjeseci, od pada ekonomija, pa do smrti velikog broja ljudi u stalnom smo iščekivanju vakcine koja će prekinuti ovo ludilo i da se napokon možemo vratiti starom načinu života.

Tog trenutka cijeli svijet je krenuo u potragu za vakcinama, a ono što je sigurno jeste da ona država koja pronađe prva vakcinu ima monopol u svijetu, tako da je to bila mrtva trka.

Svi ste vjerovatno čuli da je Rusija objavila da su pronašli vakcinu, koju su nazvali “Sputnjik 5”, ali od tog trenutka objave skoro cijeli svijet je krenuo da to demantuje i da njihovu vakcinu proglašava nevažećom i neispravnom.

Da bi dokazali da se radi o kvalitetnoj vakcini Rusija je čak i objavila da je i Putinova kćerka bila u sklopu testiranja.

Prije nego li se ona pusti u prodaju ovu vakcinu će morati primiti zdravstvo, ali jednostavno postoji mnogo skeptičnosti oko ove vakcine, a to dokazuje i anketa koja je sprovedena sa ruskim ljekarima gdje je većina rekla da neće primiti ovu vakcinu.

Ona, naime, nije još tesitrana na velikom broju ljudi, tako da postoji bojazan od primanja te vakcine.

Ovom povodom smo kontaktirali i ministra zdravlja Srbije Zlatibora Lončara koji je rekao da to nije njegova domena i da ne zna kada će krenuti vakcinacija, te je novinare uputio na adresu agencije za lijekove.

Nije znao ili nije smio da ništa kaže? To ćemo vjerovatno otkriti tek kasnije, a koji je vaš komentar?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here