Uradi sam projekti su nešto najbolje što možete da uradite. U nastavku ćete i sami vidjeti šta je ovaj čovjek uspio da napravi od par daščica

Dok su industrijski strojevi koristili važne strojeve za obradu drveta, kao što su kružna pila, stroj za glodanje i glodalica, od oko 1840. godine, potrebna veličina pogonskog sustava onemogućila je njihovo korištenje u obrtničkom sektoru, kao i odgovarajuće kapitalne investicije.

Tek 1875. godine, kada je izumio stroj za planiranje i planiranje, bio je dostupan sustav kontinuirane mehaničke obrade drva, koji je od 1890. godine mogao pronaći put do stolarskih radionica, budući da su od tada na raspolaganju bile manje pogonske opcije s plinskim motorima, a kasnije, prije svega, električnim motorima.  U isto vrijeme, posebno na području Herforda u blizini Rurskog područja, stvorene su prve tvornice industrijskog namještaja, koje su u vrlo kratkom vremenu mogle steći značajan tržišni udio, čak i ako nisu potpuno izmijenile stolariju s nekoliko segmenata, kao što je proizvodnja parketa.

Mehanizacija stolarije, koja se odvijala posebice od prijelaza stoljeća 1900., bitno je transformirala konvencionalni način rada. Ne samo da je ljudska snaga zamijenjena snagom stroja i povećana proizvodnja, već i načinom na koji je nešto napravljeno i što bi se moglo proizvesti moralo se prilagoditi novoj tehnologiji.  To je učinjeno uz pomoć nekih arhitekata (npr. Bruno Paul) i zadnje, ali ne i najmanje važno djelo Bauhausa (Weimar / Berlin). Budući da je tržište masovno proizvedenog namještaja zauzimala novostvorena industrija namještaja, stolarija je postala najvažnije područje rada stolara. Podređena uloga odigrala je proizvodnju luksuznog namještaja i objekata brodova i jahti, au nekim slučajevima i trgovina / trgovina.

Mnogi stolari koji nisu krenuli putem mehanizacije došli su kroz aktivnosti dobavljača i montaže u zavisnosti od sustava izdavaštva, s kojim je industrija namještaja imala vanjske poslove. U svjetskoj gospodarskoj krizi i tijekom razdoblja nacionalsocijalističke vladavine, aktivnosti stambene izgradnje sve su više smanjene. Mnoge vrlo male radionice s jednim majstorom ili jednim ili dva putnika bile su prisilno zatvorene 1937. i 1942. godine, tijekom “valova čišćenja” države; bilo je bolje samo za nekoliko većih tvrtki koje su dobile vladine ugovore, osobito u kontekstu vojnih izdataka njemačkog Reicha

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here