Od kako se pojavio korona virus, svakog dana dobijamo informacije o stanju u svijetu i zemlji što se tiče kovida 19. Ono što je poznato jeste da od 15. jula Krizni štab Srbije svakoga dana u 15 sati se obraća naciji o stanju u zemlji. Ni jednom do sada nisu bile dobre vijesti, a jučer je recimo bila užasna vijest, a to je da je broj preminulih osoba u Srbiji od početka pandemije porastao na 508. Naime, prema riječima epidemiologa očekuje se pad broja zaraženih osoba u sljedeće 3 sedmice.

Na jučerašnjoj press konferenciji svi su bili prisutni osim doktora Nestorovića, koji je odlučio da ode na odmor kako bi napunio svoje baterija za daljnji rad. Da podsjetimo, za njim se digla velika potraga prije nekoliko dana jer niko nije znao gdje se on nalazi, kao i to da se nije pojavljivao u javnosti. Naime, pronašli su ga u njegovom ljetnjikovu u Obrenovcu kako kosi travu. Razlog nejavljanja ja bio taj što mu je dosta svega i želi samo da se malo odmori. Pored toga na press konferenciji se obratila i sama premijerka Srbije Ana Brnabić koja je bila poprilično oštra kada se radi o respiratorima i serviranju informacija kako nema respiratora, a to je demantovala informacijom da Beogram ima 15 hiljada respiratora u skladištu, i to ni manje ni više nego neotpakovanih.

Osim nje, javnosti se obratila i doktorica Kisić, koja je istakla kako krizni štabozbiljno razmatra uvođenje karantina za sva ona lica koja ulaze u Srbiju, jer smatra kkao će se povećati priliv turista koji dolaze na godišnji odmor u Srbiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here