Svjedoci smo da je u posljednje vrijeme veliki broj poznatih osoba napustilo ovaj svijet. Neki su umrli od infekcije korona virusom, neki su poginuli u nesrećama, dok neki su umrli prirodnom smrću.
Već smo navikli da se loše i tužne vijesti dešavaju koje nas znaju jako potresti i učiniti tužnima, naročito ukoliko smo poznavali tu opsobu koja je umrla.
Takva je i današnja vijesi koju vam donosimo.
Naime, popularni glumac Zoran Miljokvić nas je napustio u svojoj 73 godini života.

On će ostati zasigurno upamćen po brojnim ulogama, ali jedna od napoznatijih koje je tumačio jeste lik Ilije iz legendarne i kultne serije Otpisani.

Pored toga on je, u svom bogatom glumačkom opusu igrao u raznim pozorišnim komadima pozorišta “Duško Radović” ali isto tako igrao je u raznim epizodnim ulogama u popularnim serijama i fimovima.

Iz pozorišta u kojem je igrao oprostili su se od dragog kolege riječima:
“Poslednji pozdrav dragom kolegi, glumcu koji je u pozorištu “Duško Radović” proveo velikih 35 godina, od kojih 15 godina kao prvak pozorišta. Neka mu je večna slava”

Kao što smo to već pomenuli iza sebe je ostvario veliki i zavidan broj pozorišnih uloga, kao i filmskih i televizijskih, a svoje umjeće jahanja iskoristio je u nekoliko filmova kao što je “Posljednja trka!

Pamte i pamtiti će se uloge u “Otpisanima”, “Boljem životu”, “Vrućem vjetru”, filmovima “Doktor Mladen”, “Ona voli Zvezdu”, “Podzemlje”, ali pored toga i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

U posljednih desetak godina radio je sa producentskom kućom “Fiml 87” iz Italije, kao i za italijansku televiziju RAI UNO

Počivaj u miru legendo.

Da li ste ga gledali u nekim serijama, filmovima ili možda na pozorišnim daskama? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here