Od samo trenutka pojave korona virusa u svijetu, cijeli svijet je krenuo u uvođenje raznih mjera koje bi pomogle u spriječavanju širenja virusa, a neke od tih mjera koje su donesene su bile zatvaranje granica. Svjedoci smo da su se granice otvarale i ponovo zatvarale kako je  epidemilološka situacija slabila ili se pogoršavala.

Svi mi smo mislili da će se život preko ljeta donekle vratiti u normalu, ali nas je pogoršanje epidemiološke situacije u junu opet vratilo na početak, te je većina granica, barem što se tiče našeg regiona ostale zatvorene.
To je dovelo do toga da su građani od velike količine informacija postali sluđeni i dezinformisani, jer su se granice iz dana u dan otvarale i zatvarale.

Ulazak u neke države je zahtjevao negativan PCR test, dok neki su zahtjevali da se pri ulasku u tu državu ide u karantin koji bi trajao 14 dana, a neke države nisu dozvoljavale nikako ulazak stranaca u državu.

Kako je prošla ljetna sezona neke zemlje su ublažile svoje mjere, a odnosi se na prelazak preko granica, a jedna od tih zemalja jeste i Bosna i Hercegovina, koja je donijela odluku da građani SAD, Kine i Rusije sada nesmetano mogu da uđu u državu, što do sada nije bio slučaj.


Što se tiče drugih zemalja iz regiona, a na to mislimo na Srbiju, za građane Srbije ova ograničenja nisu postojala, barem što se tiče Bosne i Hercegovine.

Da li ste vi išli negdje na ljetovanje? Pišite nam u komentarima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here