Svi mi ukoliko tražimo neku stvar koja nas interesuje prvo je potražimo na popularnom svjetskom pretraživaču Google-u.

Uistinu, na ovoj svjetskoj platformi se mogu pronaći sve stvari koje vas interesuju, od nekih bizarnih stvari, pa do onih krajnje korisnih.

Koliko god se on činio jednostavnm, za pretraživanje nekih stvari vam je potrebno da imate neko znanje o tome šta trražite, ali i kako da tražite jer zbog velike količine podataka koje se tu nalaze često se zna desiti da se u rezlutatima pretrage izgubimo.

Ono što možda niste znali jeste da Google koristi vašu historiju pretrage, te onda oglašivačima nudi vaša interesovanja kako bi oni stekli uvidi u to šta vi to tražite.

Međutim, prilikom pretražvanja važno je zapamtiti koje to stvari ne biste smjeli nikako tražite a Google-u.

1. Nemojte tražiti stvari koje otkrivaju vašu lokaciju
Ovdje se javlja problem da ćete dovesti u pitanje svoju privatnost.

2. Nemojte tražiti ništa što je povezano sa lijekovima
Iako ova kompanija tvrdi kako zabranjuje oglašivačioma da se koriste zdravstvena i vjerska uvjerenja, to je u praksi se pokazalo drugačijim. Ipak oni se služe našim pretragama kako bi nam dali oglase za razne lijekove i tako dalje.

3. Nemojte pretraživati ništa sumnjivo (posebno ne na poslu)
Ovo biste trebali svi da zante, a to znači da ne biste trebali da pretražujuete ništa sumnjivo na poslu, a naročito ako je to krinimalno povezano jer vrlo lako neko može da provjeri vašu historiju pretrage i da imate probleme zbog toga.

Kako vi ovo komentarišete? Šta vi najviše pretražujete na ovom pretraživačui?
Pišite nam vaše komentare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here