Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas je blokiano ročište protiv mame tragično stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, Suzane Radanović, a kojoj se na teret stavlja prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, a jadna majka ne zna šta da trasdi.


U pitanju je događaj od 25. decembra prošle godine kada su zaustavljena okupljanja grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjoj Luci, a onda je uslijedio haos.

Na današnjem ročištu branilac Suzane Radanović, advokat Milan Malešević, zatražio je izuzeće predstavnika Policijske uprave Banja Luka, koja je i podnijela prekršajnu prijavu protiv Radanović.

Image result for david dragicevic

Reako je kako je predstavnik ovlaštenog organa, policajac Miloš J. istog dana bioučesnik i u incidentnoj situaciji kada ga je napala grupa građana s banjalučkog Trga. Tada mu je poderana uniforma, a on se držao i za oružje, zbog čega se čeka odvojen postupak za to sve

Image result for david dragicevic

Koliko je ta situacija bila napeta, govori da se on tada pridržavao za oružje. To budi sumnju u njegovu nepristrasnost”, rekao je Malešević u obrazloženju za izuzeće pripadnika policije.

Majka Davida, koja je i u sudnici držala sliku u svog sina Davida, pozvala je sud da sudi, kako je rekla, ubicama njenog sina.

Izdržava dvoje djece, treće su mi ubili. Tražite ubice, a ne majci da sudite”, rekla je Radanović dodajući da ona živi u Austriji i da ne zna da li može doći na novo ročište.

Njen advokat je rekao da sada ostaje da se čeka novo ročište.

Tražili su izuzeće i sud je morao prekinuti ročište i ostajemo da čekamo novo koje bi trebalo biti sredinom decembra”, istakao je Malešević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here