Vrlo je malo onih sretnika koji se nikada u svom životu isu susreli sa kurijim očima, koje pretežno nastaju zbog neudobne obuće u kojoj provedu skoor pa čitav jedan dan. Razlog tome, pored kvaliteta i modela obuće može biti i to što dosta osoba ne nosi odgovarajući broj kao ni oblik obuće. Kurje oko se u najvećem broju slučajeva pojavljuje na stopalu lai se može pojaviti i na nožnim prstima. Ono je vrlo bolno, naročito kada moramo biti u obući tako da mnogi odlaze kod kožnog doktora gdje se uz pomoć krioterapije, kurje oko spaljuje i uništava njegov korjen.

Međutim postoje i neki dosta prirodniji način koji će vam pomoći da se riješite kurjeg oka bez da morate da idete kod doktora. Prvo što trebate jeste da stopala potopite u posudu sa toplom vodom da bi se mrtve i grube stanice kože koje su se stvorile na vašim stopalima mogle omekšati. Pripremite kupku za noge i to na sljedeći način: U osam do deset šolja tople vode možete dodati jednu do dvije kašikice soli, iako ovo nije obavezno. Pripremite jedan peškir, kamen za pete, hidratantnu kremu ili ulje za tijelo kao i čiste čarape.

Lavor napunite toplom vodom i dodajte u nju so te je nakon toga dobro umješajte. Onda nakon toga potopite stopala u vodi i držite ih tako barem 20 minut. Zatim ih izvadite i kamenom za pete trljajte snažno na mjestu gdje se nalazi kurje oko. Ne budite pregrubi da ne raskrvarite kožu, a nakon toga isperite stopala i dobro ih posušite. Nakon toga nanesite kremu i navucite čarape.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here