Svjedoci smo da je Krizni štab prije samog početka škole danima napominjao i upozoravao roditelje kako se moraju uozbiljiti i spremiti za početak nove školske godine.

Iz kriznog štaba su stalno napominjali da djeca koja su bila na godišnjim odmorima u nekim drugim zemljama da u školu ne dolaze barem nekih sedam dana.


Pored toga apelovao je na roditelje da mjere svako jutro temperaturu i da ukoliko primjete i jedan simptom da dijete ne šalju u školu.

Doktor Predrag Kon je podsjetio na njemački grad Berlin, kada je u jednom danu zaražen skoro cijeli grad, tačnije 51 škola je bila pozitivna na korona virus.

Nažalost, ista situacija se jučer desila u Srbiji, tačnije u Železniku, a od toga smo svi strahovali. Naime, dijete je došlo u školu, a da pri tome nije sačekalo rezultate testiranja.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da se na kraju ispostavilo kako je dijete pozitivno na korona virus, a cijela škola je zbog toga sad u strahu i problemu.

Zbog toga se obratio Goran Stevanović koji je zamjenik ministra zdravlja Republike Srbije i istakao da će roditelji morati snositi sankcije jer će to biti dobar pokazatelj i lekcija drugim roditeljima da to ne rade. Visina kazne za fizička lica je od 50 do 150 hiljada dinara.

Naime, djeca ove škole će nastaviti nastavu i dolazak u školu, ali uz još pojačanu kontrolu i obavezne zaštitne maske, te se iz škole nadaju da niko nije u međuvremenu zaražen.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here