Osuđen za ubistvo Arkana se nalazi u jednoj od lijepo uređenih kuća u zatvoru Helderstorm koji se nalazi 120 km od glavnog grada Južne Afrike, Kejp Tauna. Moglo bi se reći da živi zaista u odličnim idealnim uslovima. Osim ćelije od 11 kvadrata, kako je naveo srbijanski Kurir.rs Dobrosav Gavrić može da koristi bar, biblioteku, restoran, ima igraonu i teretanu na raspolaganju.

Budući da se na jednom brdu nalazi zatvorski kompleks, može da uživa u blago mediteranskoj klimi ali i maslinicima.

Loading..

Gavrić je dobio 35 godina zatvora, ali je odbijen zahtjev za dobivanje azila u JAR, ustavni sud u Kejp Taunu je odlčio da on ne može dobiti status izbjeglice jer je u Srbiji optužen za teško ubistvo, nije politički motivirano, plaši se doći u Srbiju jer bi značio kraj za njega, misli da bi ga ubili. Svjestan je koga je ubio, a Ceca je vikala i urlala na njega jednom prilikom.

Misli da će ga po povratku u Srbiju ubiti Arkanovi ljudi, ima mogućnost da ostane u JAR-u, prije par mjeseci je ubijen njegov advoat. Gavrić je rekao da će tražiti reviziju odluke Ustavnog suda, a to će mu sigurno kupiti još vremena u JAR. Prije sedam godina je tražio status izbjeglice, ali je odbijeno.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here