Jedan od onih pjevača koji je obilježio našu estradu u zadnjih 40-50 godina je svakako Miroslav Ilić, slavij iz Mrčajevaca. Malo je onih koji se mogu pohvaliti karijerom kao što ju je imao i ima Miroslav koji još nema namjeru da stane i još je itekako aktivan kada su nastupi u pitanju.

Veliki je broj albuma koje je ovaj pjevač snimio, a još veći je broj hitova koje je Ilić otpjevao i koji se pjevaju na svakome koraku, na svakoj slavi ili vjenčanju, a o broju koncerata koje je odradio i o broju nagrada koje je dobio i da ne govorimo.

Ono što je svima poznato ko poznaje lik i djelo Miroslava Ilića je da on voli svoje selo iz kojeg je potekao, pa ga je čak i u nekoliko navrata opjevao u svojim pjesmama, ali malo ko zna da Ilić, kada je u svome selu zaista živi skromno i nema tu ni traga ponašanju neke estradne zvijezde, te se čak i redovno hrani u najobičnijoj drumskoj kafani.

Novinari su na par dana došli u Miroslavovo selo Mrčajevci koje se nalazi u opštini Čačak, da se malo raspitaju o njemu i da vide šta o njemu misle njegove komšije i ljudi iz njegovoga rodnoga sela.

Kada se dođe pred Ilićevu kuću vidi se da je on napravio pravi mali raj za sebe, a svi koji ga znaju kažu da on svaki puta dođe sa velikom radošću u svoje rodno selo i da prosto uživa u vremenu koje provodi tu.

Njegove prve komšije tvrde da čovjeka kao što je Miroslav nema nigdje, da je tako moćan a skroman, te da se ponaša na takav, ljudski način, a vidio je cijeli svijet, a da opet najviše voli da se vrati u svoj rodni kraj. Komšije su još i rekle da Miroslav malo slabije svraća u selo otkako mu je preminuo njegov otac Života, a li kada je tu svima se javi i uvijek upita za zdravlje, ponudi neku pomoć ili slične stvari. Komšije tvrde da Miroslava slava nije promijenila niti malo i da je uvijek bio jedan od onih koji vole da pomognu i da se nađu prijateljima i komšijama.

Inače, posjed koji ima Miroslav je sigurno jedan od najljepših i najbogatijih u Mrčajevcima, a kako kažu komšije, svoju staru porodičnu kuću je renovirao, te je na nju podigao još jedan sprat, a li je i drugu, noviju kuću isto lijepo napravio, po mišljenju komšija.

U samome dvorištu ima lijepi cvjetni vrt, a u sredini je i veliki roštilj, ali je pjevač također mislio i na svoje unuke, pa je u dvorištu napravio i bazen, upravo za njih.

Komšije kažu da je počeo sa renoviranjem prije nego li mu je otac umro, i mada je bilo u planu da se sara kuća sruši, ipak je odlučio da je renovira i da dozida još jedan sprat. Komšije kažu da je najviše njih iz porodice tu ljeti, kada se porodično okupljaju, roštiljaju i pjevaju, te da je Miroslav već imao ponuda da proda to svoje imanje, ali on ga ne bi prodao ni za milione eura, jer je to što mu je ostalo od njegovoga pokojnog oca, a to je za njega svetinja.

Kada je u Mrčajevcima, Miroslav redovno odlazi u jednu kafanu, a ako je u selu bez žene, onda tu najčešće i tuča, a kažu za njega u kafani da voli sve da jede, ali najviše voli jela koja se jedu kašikom, poput graha, buranije, kuvana jela, a po cjenovniku, izgleda i da ne troši mnogo na hranu, jer se cijene jela kreću 200-300 dinara.

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here