Od trenutka pojave korona virusa u svijetu je svakim danom sve više preminulih od infekcije korona virusa, a ta cifra je već premašila brojku i skoro 900.000, dok broj zaraženih isto tako je stalno u porastu te imamo brojku koja je veća od 17 miliona.

Ono što je sigurno jeste da su ljudi već odavno umorni od uvođenja novih mjera, od raznih vijesti o tome koji su nam naredni koraci, o tome da ima vakcine, pa je onda nema, pa nam se stalno zatvaraju i otvaraju granice.

Balkan je i po tim stvarima poseban, jer svakoig dana se Krizni štabovi oglašavaju i tako uvode nova pravila, nove mjere i saopštenja, a skoro sve oči su nam uprte u to da li će krenuti školska godina na vrijeme ili će ipak biti prolongiranja.

Ono što posebnno brine jeste da dolazi jesen i zima i da će biti veliki problem, jer dolazi do pojave sezonske gripe koja svakako može da poremeti već koliko toliko stabilan zdravstveni sistem, a ono što doktori savjetuju jeste da se građani što prije vakcinišu kako bi doktori imali manje posla

Tako je jučer stiglo obavještenje iz Kriznog Štaba Srbije za one koji se vraćaju sa godišnjih odmora, a pošto je početak nove školske godine, jednostavno moramo spasiti koliko možemo stabilnu situaciju u zemlji.

Tako će svi oni koji ulaze u zemlju morati na granici izmjeriti temperaturu, a oni koji budu imali povišene temperature će biti upućeni u kovid bolnicu bez izuzetaka.

Doktor Predrag Konm je također istakao kako je jako važno da roditelji prate simptome kod svoje djece i ukoliko primjete išta sumnjivo da djecu ne šalju u školu i da se jave doktoru.

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here