Jedna od najpopularnijih umjetnica i kreator bestselera Džosefin Koks, preminula je u petak u svojoj 82. godini života, prenose strani mediji. Ona je napisala preko 60 knjiga u toku svoje spisateljske karijere, a prodala ih je preko 20 miliona primjeraka. Njena prva knjiga “Grijesi moga oca ” objavljena je davne 1988. godine. Najnoviji roman “Dvije sestre” objavljen je u februaru, a našao se u top 10 bestselera. Iz njen medijske kuće objavljena je jedan srceparajuća poruka:

” Neizmjerno će nedostajati u Harper Kolinsu, ovo je bila njena medijska kuća preko 20 godina. Mnogo smo tužni jer smo izgubili voljenog člana naše porodice” stojalo je u objavu. Josephine Cox je rođena 15. jula 193. godine. Bila je poznata po nadimku Jo Cox, a bila je jedna od najpoznatijih engleskih autora. Njene knjige su se uvijek prodavale kao lud, i nikada nije iznevjerila svoje fanove. Rođena je u Blackburnu, bila je jedno od desetero djece koje su imali njeni roditelji. U svojoj 16. godini života je upoznala svoj supruga Kena, te se nedugo nakon toga udala za njega, a poslije kratkog vremena je sa njim dobila i dva sina.

Kada su njena djeca krenula u školu, ona je otišla na koldž, tada je dobila mjesto na University of Cambridge, ali ona nije mogla da prihvati tu ponudu jer bi to značilo da svoj život morati nastaviti daleko od kuće. Tada je odlučila da postane učitelj. Ona je također pisala po imenu njene maje Jane Bindle, a autorica je preko 50 knjiga. Veliki broj ljdui smatra kako je ovo ogroman gubitak koji se ničim ne može nadomjestiti. Razlog njene smrti još uvijek nije poznat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here