Vrlo dobro je poznato da mi na Balkanu itekako znamo šta značii slaviti i uživati, a bili smo svjedoci da mnogi ljudi koji žive na zapadu naše običaje i načine slavljena ne razumiju.

Njima jednostavno nije jasno kako neko mže danima sjediti i piti, a sve vrijeme piti alkohol i jesi masnu hranu.

Kada je u pitanju samo slavlje, običaj je da se pozove veliki broj ljudi, a isto tako jako je poznato da porodice često dižu kredit kako bi svadbu napravili kako treba, a to nije samo slučaj sa svadbama nego i sa slavama.

Veselja i svadbe znaju trajati i po tri dana, a na tim slavama nije rijedak slučaj da dođe i do svađe, pa čak i tuče, ali situacija se vrlo brzo smiri.

Ono što je činjenica jeste da se najčešće posvađaju i potuku muškarci, ali u današnjem članku imamo slučaj da su dvije žene započele svađu. U pitanju su dvije buduće prije, koje se očigledno ne mogu da podnesu iz njima znanog razloga.

Ovo je karakteristično za ruralne područje gdje dvije porodice mogu biti u svađi preko desetljeća, a onda se neko iz te porodce zaljubi u nekoga iz druge porodice i onda se odluče vjenčati.

Tada nastaje haos, a mladenci baš i nemaju neki sretan početak. Ove dvije iz ove priče su prvo krenule sa uvredama da bi se kasnije uhvatile za vratove, a zahvaljujući jednom gostu na svadbi cijela ova situacija je snimljena i okačena na internet.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo.

Kakvi su vaši komentari?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here