Tokom ovog ljeta stavimo naglasak na zdrave navike, uravnoteženu, zdravu prehranu i redovne treninge, međutim, postoji još jedna zdrava navika, koju bismo trebali uključiti u svoju rutinu, kako bismo ubrzali metabolizam, poboljšali hidrataciju i borili se još učinkovitije sa viškom kilograma. Ovo su zdrava pića, koja bi trebala postati naša svakodnevna, zdrava navika. Hidratacija tijela ga čini zdravim, a dijetni napitci imaju veliku ulogu, kada je u pitanju naše zdravlje, ali i izgaranje viška kalorija. Postoji nekoliko zdravih napitaka koji su pravo pojačanje za naše tijelo, a jedan od njih mogao bi postati vaša nova zdrava navika.

 

1 Sok od celera

Sok od celera zaista efikasno pomaže u borbi protiv viška kilograma, a osim toga ima pozitivan učinak na našu energiju, pa je savršen izbor za prvo jutarnje piće. Celer je bogat vitaminom A, ali i vitaminima B, C i E, koji potiču detaljno čišćenje organizma, pa je sok celera svojevrsni detoks vašeg tijela.

2 Topla limunada

Ovaj napitak takođe efikasno ubrzava metabolizam, a vitamin C potiče topljenje masnih naslaga, a istovremeno jača naš imunitet i pozitivno deluje na našu kožu. U šolju tople vode iscijedite pola limuna, a ako vam se okus ne sviđa, dodajte svježi sok pola naranče, pa će vaše jutarnje piće biti slađe nijanse.

3 Svježe cijeđeni sok od jabuke

Jabuke su poznate kao voće s vrlo malo kalorija. Stavite nekoliko jabuka u sokovnik i dobit ćete ukusan sok od jabuke, koji će uz izbalansiranu prehranu učiniti čuda za vaše tijelo. Ako ga držite u frižideru, biće pravo osvježenje tokom vrućih ljetnih dana, a usvajanje ove zdrave navike postaće pravo osvježenje za vas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here