U današnjem članku donosimo jednu jako važnu vijesti, a prema naslovu možete vidjeti daje se dogodila u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje svjedocimo da vlada potpun haos. Ovu državu u posljednje vrijeme pogađaju sve češći društveni nemiri, nasilja, a sve je krenulo prije nekoliko mjeseci kada je ubijen afroamerikanac Džordž Flojd.

Od tog trenutka se nemiri proširuju na cijelu Ameriku, ali isto tako i na skoro cijeli svijet, a ono što je sgurno ejste da ni u jednom dijeli svijeta više nisi potpuno siguran, a policija svakog dana ima pune ruke posla.

Međutim, danas je svijet šokirala jedna strašna vijest, a to je da je na predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trumpa pokušan atentat.

Prema saznanjima Tajni službi i FBI oni su subotu ujutro presreli jedan poštanski paket, da bi se kasnije ustanovilo da je u njemu bio otrov poznat kao ricin.
Još uvijek se ne zna ko bi mogao da bedu pošilljatelj paketa, ali na svu sreću ovaj paket nikada nije dospio unutar Bijele kuće, tačnije u njegov ured.

Prema informacijama CNN ovaj paket je došao iz Kanade, a dobra stvar je u tome da bilo koji paket koji treba da sitgne u Bijelu kuću prvo mora proći kontrolu.

Ricin je jedno visoko toksično jedinjenje koje se pravi iz ricinusovih zrna, a njegova upotreba široka je u terorističke svrhe i to u obliku praha. On se može koristiti u tvrdom ili tečnom stanju, ali isto tako i u gasovitom. Kada se on unese u tijelo, on napada probavni trakt, razara crijeva i dolazi do unutrašnjeg krvarenja te žrtva umire u najgorim mukama.

Još uvijek nema saznanja o tome ko je poslao ovaj paket, ali istraga je u toku.
Koji je vaš komentar na ovo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here