Svjedocio smo da je predsjednik Srbije u posljednjih mjesec dana jako zauzet, te ima brdo problema koje mora da riješi, a on je na meti raznih napada sa raznih strana.

Jeidna svijetla tačka, ako bi se tako moglo nazvati jeste da se situacija sa korona virusom polako smiruje, pa bi možda što se toga pitanja tiče mogao odmoriti.
On je cijelu tu situaciju oko korona virusa povjerio Kriznom Štabu i premijerki Ani Brnabić, koja donosi glavne i zadnje odluke što se toga tiče, ali je istakao da ukoliko bude bilo potrebe da ga slobodno mogu zvati.

Sa druge strane Vuičić se bavi pitanjem Kosova i Metohije a fokus je situacija u Dečanima gdje se gradi cesta na zaštićenoj zoni.
Pored toga on naporno radi na tome kako bi osposobio neke dijelove Srbije, pa je poznato da je relaciju Niš- Beograd planirao kao moguću relaciju za realizaciju brze pruge, a koja bi trebala biti završena 2023. godine.
Ova pruga bi uveliko smanjila trajanje putovanja između ove dvije tačke, a putovanje bi trajalo samo 20 minuta.

Zvuči nevjerovatno?

On je zbog ove situacije bio gost u jednoj emisiji, a pored ovih pitanja dotakao se i još jedne aktivne teme, a to je vakcina iz Rusije.


On je istakao da čim liječnici dobiju zeleno svijetlo za vakcinaciju, on biti prvi u redu za uzimanje te vakcine. jer ukoliko može Putinova kćerka što ne bi mogao i on.

Kako vi ovo komentarišete? Pišite…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here