Dolazi nam uskoro i najveći pravoslavni vjerski praznik Vaskrs, pa će zato mnogi ljudi zbog toga praznika da se pripremaju na razne načine da bi kako treba dočekali ovaj praznik kao i rodbinu i prijatelje koji im dođu na slavlje.

Ono što je svakako neizostavni dio svakog Vaskrsa je i farbanje jaja, a mnogi imaju za to posebne tehnike, kako jaja da naprave što ljepšim i interesantnijim, naravno i originalnijim, pa da njima obraduju svoje goste ,a posebno djecu.

Mnoge domaćice imaju neke svoje tehnike, pa su naši stari jaja farbali uz pomoću raznoga bilja koji koja se koriste za tu svrhu već stotinama godina. Također mnoge domaćice, posebno one koje imaju vremena iscrtavaju jaja ručno sa raznim bojama i šarama, tako da pojedina postaju prava remek djela koje je prosto šteta razbiti.

Malo modernije žene, rade to sve na malo brže i jednostavnije načine sa naljepnicama koje se mogu naći u prodavnicama, kao i sa plastičnim navlakama, koje se uz pomoću tople vode same priljube uz jaje i na taj način dobijete veoma lako vaskršnje jaje.

Naravno da oni koji drže do tradicije nikada ne bi sebi dozvolili da a taj način ukrašavaju svoja jaja, ali vremena su takva pa se svako snalazi kako zna i umije, ali bitno je da se na kraju tradicija poštuje, pa možda i ne na baš najtradicionalniji način

Ukoliko ste i vi sami u potrazi za nekim novijim, zanimljivijim i kreativnijim načinima ukrašavanja jaja, onda vam se ova tehnika možda i svidi. Trebate samo da spužvu umočite u boju i da onda lagano tapkate po jajetu i dobit ćete jedan veoma lijep i interesantan rezultat.

Još neke tehnike možete da pronađete i na ovom video snimku:

 

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here