U par navrata smo pisali o poznatoj kraljici Elizabeti, koja vjerovali ili ne ima 96 godina, a izgleda i ponaša se kao da ima 50 godina. Nju je u posljednje vrijee uhvatio toliki strah da se ne zarazi korona virusom, tako da je zabranila svima da joj dolazi u odaje, naravno osim dvije sluškinje koje ne odlaze svojoj kući , nego su stalno vrijeme tu sa njom u služe je.

Mnogo puta smo mogli čuti kako je umrla ili kako je na samrti, ali to se nije pokazalo tačnim tako da ona odoljijeva. Poznato je isto tako da je ona nekoliko puta mjenjala krv i skoro sve organe, pa je možda i to razlog zašto se ona tako dobro drži. Ovo o mjenjanju krvi i organa nije potvrđeno ali postoje razne teorije zavjere.

Ono što možda njiste znali o njoj jeste da ona nije kraljica samo Engleske, nego je i kraljica svih svojih 15 kolonija.
Među tim kolonijama je i popularni Barbados koji je itekako poznat cijelom svijetu. Međutim, u posljednje vrijeme Barbados namjerava da do kraja 2021. godine proglasi potpunu nezavisnost. On je naime 1966 godine dobio nezavisnost ali je od tada pod nadzorom Kraljice.

Barbados je inače u svijetu poznat po veliki planatažama šećera.

Ovu vijest je potvrdila i Barbara Mjeson koja je glavna na Barbadosu i istakla kako je dosta ova država bila pod tuđom čizmom.

Ona je obećala da će do novembra naredne godine ova država biti slobodna i nezavisna.

U nastavku možete da pogledate video sa obraćanja Barbare i recite nam šta mislite.

 

Kako vi ovo komentarišete?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here