Jedna od najpopularnijih domaćih pop pjevačica je zaslužena Lepa Brena, koja je desetljećima bila jedna od najuspješnijih i najtraženijih pjevačica na našim prostorima. Međutim, iako je bila tako popularna u zemljama bivše Jugoslavije, većina nije svjesna činjenice da je Lepa Brena zapravo iz Brčkog, tačnije, da je rođena u Tuzli. Pravo joj je ime Fahreta Jahić, a nadimak je dobila od trenera u svojim tinejdžerskim danima.

Kad je započela nastupati kao pjevačica u Slatkom grehu, shvatila je da mora odabrati umjetničko ime, i iako je željela da to bude samo Brena, drugi su joj savjetovali da doda i „Lepa“, a u to nije bilo sumnje ovaj atribut joj stvarno odgovara jer se do danas smatra jednom od najljepših žena u cijeloj Jugoslaviji.

Loading..

Napravila je karijeru u kojoj joj većina kolega može samo nastaviti zavidjeti, no ipak, obožavatelje nastavlja oduševiti svojim nastupima i koncertima, ali i osobnim životom. Jučer je putem svojih društvenih mreža čestitala obožavateljima muslimanski praznik Bajram, što je mnoge razveselilo.

Međutim, bilo je nekih koji su se uvrijedili i rekli Lepi Breni da je ona zapravo Jelena Živojinović i da nema razloga da se ponosi muslimanskim praznikom. Ipak, to je samo govor mržnje koji se nalazi na internetu i više nego riješena stvar koju nitko od nas ne treba previdjeti. Slažete li se i s nama?

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here