Svi ga imamo u kući, on je najopasniji kada grmi, može vas smaknuti odmah!

0
163

Mnogi kada čuju jaku grmljavinu znaju da je mnogo opasno biti napolju a pogotovo ako se u blizini nalazi neko drvo da se sklonite ispod ,da ne biste pokisli. Niste svjesni da se nalazite u najvećoj opasnosti jer vas grom može ubiti na licu mjesta. To nisu samo priče već  istiniti događaji koji se stalno dešavaju.

Ako kod sebe imate neki metal  za vrijeme grmljavine ili kišobran to nikako nije dobro jer privlačite elekricitet. Najsigurnija opcija kada ste napolju dok grmi je da samo čučnete na otvorenom prostoru na livadi jer vam je tu najsigurnije.  Dosta ima i legendi koje su vezane za kuću i kako se zaštiti ako ste unutra. Prvo što trebate uardiit je da isključite bojler,pa onda televizor i mobitel.

Mnogi smatraju da je to ispravno uraditi jer vas može udariti grom. Kućanske aparate morate isključiti da ne bi pregorili dok je jaka grmljavina napolju a mnogi se pitaju koji je najopasniji aparat u kući koji  je privlači.  To je fiksni telefon koji je direktno spojen sa strujom i najprivlačniji za grmljavinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here