Sad, kada vratimo film unazad shvatamo kako je bilo lijepo slaviti novu 2020-tu godinu, kada smo sjedili u društvu ljudi koje volimo, ili smo bili na nekim koncertima na otvorenom i uživali sa društvom bez da smo imali pojma šta nas čeka narednih mjeseci. Sada kada pogledamo nazad shvatamo koliko smo zapravo bili bezbrižni pored svega što nam se dešavalo. Pandemija korona virusa je prva zahvatila čitav svijet, a onda su se počele dešavati i prirodne nepogod, kao i graanski nemiri koji su počeli već polako da se šire i na druge države.

Ova lista bi se mogla samo još više proširivati, kada gledamo sve što se sada dešava oko nas, izgleda kao da je neko pisao scenario za apokaliptični film strave i užasa. Naime, sada se pojavio i još jedan dodatni razlog za brigu i to samo zato jer je predviđen jedan mali detalj. Naima, kako tvrde teoretičari zavjera sa društvenih mreža, svijet kakvog sada znamo bi se trebao završiti 2012. godine, međutim do toga nije došlo. Ipak nakon pomnog istraživanja, došlo se do nekih novih zaključaka, a to je da smo nakon Julijanskog kalendara mi zapravo tehnički u 2012 godini, a posebnom formulom se dođe i do te cifre, ako je vjerovati navodima Paola Tagaloguina, koji je svoje tvrdnje iznio na društvenim mrežama a koje su kasnije obrisane.

Ukoliko su njegove sumnje tačne, to onda znači da nas smak svijeta zapravo očekuje u idućoj sedmici, zar ne ? Ostaje nam samo da vidimo da li se može dogoditi još nešto lošije od ovoga, ili je to ipak samo još jedna od netačnih teorija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here