Koliko vam se samo puta desilo da ste ostali zatečeni onim što ste pročitali kada ste bili kod doktora, tačnije bolje rečeno niste uspjeli pročitati ono šta vam je napisao.

Ono što je sigurno jeste da doktori imaju najgori rukopis na svijetu.

Da li ste znali da je prema jednoj studiji otkriveno da je više od 7000 pacijenata umrlo svake godine zbog toga što se doktorski rukopis nije mogao pročitati.

U neki zemljama čak postoje i neke izreke kada želimo nekome reći da ružno piše, a to je da pišeš kao doktor.
Međutim, da li ste znali da postoje dobri razlozi zašto je to tako.

Iako vam je teško za povjerovati, ali mnogi doktori tvrde da su mnogo prije imali ljepši rukopis koji je bio itekako čitak i uredan, ali to se godinama rada promjenilo.
Stručnjaci za rukopise vjeruju da razlog leži u tome, da doktori nemaju vremena kako bi pisali čitko.
Oni imaju veliki broj pacijenata, a radni dani su predugi, a oni su uglavnom pored toga što liječe i spašavaju tuđe živote prisiljeni na mnogo pisanja.

Iz tog istraživanja je izvučeno nekoliko rečenica gdje se navodi da doktori tokom radnog vremena imaju probleme i bolove u mišićima ruke, te zbog toga oni više ne paze kako pišu, a godinama to kasnije prelazi u praksu i onda je jako teško vratiti se u normalu.


Pored toga smatra se da su doktori jako zauzeti i da za svakog pacijenta oni moraju izdvojiti vrijeme za svakog pacijenta.

Isto tako znalo se dešavati da doktori nakon nekog vremena ne mogu da pročitaju ni svoj rukopis sa nekog recepta koji su pisali prije nekoliko dana.

Kako vi ovo komentartišete? Kakav vi imate rukopis? Da li je čitak i uredan ili je kao doktorski?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here