Od trenutka pojave korona virusa u svijetu mnoge zemlje su krenule sa uvođenjem raznih mjera kako bi spriječile širenje korona virusa.

Jedna od tih mjera su bile i zatvaranje granica, ali usljed poboljšanja epidemiološke situacije pojedine granice su se otvorile.

Međutim, u junu zbog pogoršanja iste situacije vezane za korona virus, pojedine granice su se opet zatvorile.


Vjerovatno su skoro svi Balkanci jedva dočekali da svoje godišnje odmore provedu u nekim zemljama regije na moru, ali to nakon ponovnog zatvaranja granica nije bilo moguće. Prvo smo imali situaciju sa Crnom Gorom gdje se vjeruje da je zatvaranje granica imalo političku konotaciju, te je svoje granice odmah zatvorila i Grčka.

Nakon toga, u regiji smo mogli putovati samo u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Albaniju, Bugarsku i Tursku.

Isto tako je i Hrvatska među prvima zatvorila svoje granice, što je dovelo do toga da su imali samo strane turiste, a svi mi smo svjesni da 80% turista u Hrvatskoj čine građani Bosne i Hercegovine i Srbije.

To je uslovilo veoma lošu turističku sezonu i veliki pad u budžetu zbog toga.

Jedno mjesto u Hrvatskom primorju je jedno od omiljenih destinacija za građane ovih zemalja, a to je svakako Makarska.
Međutim, ovaj grad je možda postao omražen među turistima, a razlog toga je da je glavna kanalizaciona cijev koja prolazi kroz sam centar grada jednostavno pukla te je time uzrokovala da se sve fekalije izliju direktno na glavnu plažu.

Ovaj problem je bio evidentan još u martu prošle godine, ali gradske vlasti jednostavno nisu marile za to, ali se sada sve ovo obilo o glavu.
Vjerujemo da će ovo biti veliki minus za ovu turističku atrakciju, a ono što je sigurno jeste da će morskoj vodi trebati jako puno vremena da sve ovo pročisti.

Koji je vaš komentar na ovo?
Da li biste opet išli u Makarsku iako se ovo desilo? Pišite nam…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here