Od trenutka pojave korona virusa i proglašenja pandemije u cijelom svijetu, skoro sve države u svijetu su krenule sa uvođenjem mjera koje bi spriječile u širenju korona virusa.
Te razne mjere su dovele do toga da cijela ekonomija i privreda stanu sa radom, tako da su mnoge firme, trgovine, privatnici i oni koji rade u ugostiteljstvu ostali bez posla.
Kako je se situacija popravaljala, tako je došlo i do popuštanja mjera, ali to nije dovoljno da bi se pokrili veliki gubici

Poznato je da od svih država u regionu, Srbija je najviše trudila i trudi da pomogne svojim privrednicima, a tokom vanrednog stanaj svaki punoljetni ghrađanin je dobio po 100 evra pomoći.

Pored toga, velika pomć je pružena i pravnim licima u vidu isplate doprinosa i poreza, kao i sa minimalnim platama za radnike.

O ovom je vrlo često pričao ministar finansija Srbije Siniša Mali, a nedavno se obratio javnosti da će doći do podjele paketa pomoći najugroženijoj grani privrede, a to je ugostiteljstvo i hotelijarstvo.

On je istakao da je održan sastanak sa hotelijerima i da će svakom gradskom hotelijeru biti isplaćena subvencija koja će se računati na odnosu sobe, ali jedini sulov za ovu vrstu pomoći jeste da hotel nje smije otpustiti više od 10% radnika do kraja godine.
Ova pomoć ili subvencija po jednom krevetu iznosit će 350 evra, a za sobu je 150 evra.

Ova pomoć bi trebala biti uplaćena krajem septembra ili početkom oktobra, a pored toga ministar se zahvalio građanima Srbije koji svoje godišnje odmore provode u Srbiji jer na taj način i oni pomažu jačanju priovrede nakon ovog haosa koji nas je sve zadesio.

Koji su vaš komentari?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here