Otako je se pojavila korona virus pa do dana današnjeg mjere koje su donesene kako bi se spriječilo dalje širenje korona virusa se stalno mjenjaju, a to se naročito tiče mjera koje su bile povezane sa granicama, a svaka nova promjena  dodatno zbunjuje sve građane.

Srbija je najvećih problema što se tiče granica imala sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom, a oni problemi sa Crnom Gorom se smatraju da su bili političke prirode.

Nedavno je Crna Gotra otvorkla svoje granice ali prelazak preko granice je jedino moguć uz negativan PCR test, ali kako god ova vijest je obradovala mnoge.

 

Međutim, sada se najavljuju neke nove promjene, ali na bolje. Prema riječima direktora Institutu za javno zdravlje Senada Bgeića moglo bi se uskoro desiti da se ukinu i ti zahtjevi za negativan PCR test, ukoliko se gleda trenutno epidemiološko stanje.

Istakao je da ova odluka i njega veseli, a li da ta odluka još uvijek nije zvanilčno donesena.

Pored toga on je izdvojio to što je u Crnoj Gori turistička sezona skoro pa gotova, pa je izrazio zabrinutost u tom polju jer onda neće biti turista nego će biti posjeta porodicama, a tu su uvijek u pitanju veća okupljanja.

Begić je naglasio da je za sada stanje jako stabilno i da bi volio da to tako ostane, ali će vrijeme sve pokazati.
Ukoliko ste stanje pogroša, on vjeruje da od ovoga nema ništa.

Koji je vaš komentar na ovo? Pišite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here