KVAR MOGU IZAZVATI ZALEĐENI BRISAČI, NA PREDNJEM STAKLU NEOČIŠĆEN SNIJEG MOŽE DA SMANJI VIDLJIVOST, I DA UGROZI BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU.

Ne preporučuje se polivanje stakala vrućom vodom, pošto toplo-hladni šok može da staklo i lak ošteti.

Stare čarape

– ukoliko postavite na vjetrobransko staklo karton, neće zalediti, navlačenje starih čarapa na metlice brisača spriječit će njihovo zamrzavanje, odnosno ljepljenje za staklo. Možete podići brisače jednostavno, spriječiti da zalede, i da se za staklo zalijepe.

Nije previše efikesno i izazvati će štetu ukoliko budete skidali led brisačima i prskanjem vjetrobana. Ukoliko su brisači koje želite pokrenuti zalijepljeni ledom za staklo, može do kvara mehanizma ili elektromotora doći.

Brisači će se oštetiti ako budu strugali po ledu, kasnije ostavljaju tragove prilikom brisanja.

Napravite svoju tečnost za stakla

– kako biste izbjegli struganje, napravite tečnost za odleđivanje stakala koju samo po ledu pošpricate, u flaši litar alkohola pomiješajte, dodajte decilitar vode, jednu čajnu žlicu deterdženta za pranje suđa. Pomiješajte u omjeru 2:1 alkohol i vodu.

Ne bacajte plastične kese

– mogu se kao i stakla zalediti i spoljni retrovizori. Da ih ne biste strugali, obmotajte plastičnu kesu oko njih, i spriječite zamrzavanje istih.

Karton

– primijetili ste da vozači karton tokom zime stavljaju, to je odlično rješenje da spriječite zamrzavanje. Ujutru nećete morati da stružete stakla i možete ceradu ili stari peškir da koristite umjesto kartona. Olakšati ćete sebi i nećete oštetiti stakla strugalicom.

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here