Prije nekoliko dana carinici u Srbiji, na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu, sprečili su pokušaj jednog od putnika da iz Srbije donese 75 neprijavljenih zlatnika, na izlazu Republike Srbije pokušaj krijumčarenja otkriven je, a zlatne kovanice otkrivene su u torbi jedne jednogodišnja žena iz Jagodine na letu za Beč.

U njezinoj su torbi otkrivene dvije manje platnene vrećice koje su bile pune zlatnika s likom austrijskog cara Franje Josipa, a ubrajalo se točno 75 zlatnika, procijenjene na oko 9000 eura.

Loading..

Budući da ova žena nije prijavila zlatnike, zadržani su na carini do dovršetka postupka, što će hitno provesti jer putnik ima papire za prebivanje u Beču. Saznaje se da je ova vrsta zlatnika najtrgovanija vrsta u Europi i da je vrlo popularna u Srbiji, a prema raspoloživim podacima, taj je zlatnik izrađivan od 1852. do 1915. godine i ističe se visokom čistoćom zlata i zlata. u mnogim se zemljama Europe vrlo lako pretvoriti u novac za likvidnost upravo zato što je vrlo poznat.

Da li ste vi kad pokušali nešto slično da prošvercate ili ne, recite nam i budite iskreni s nama, kao što smo mi to činili uvijek s vama dragi naši?! Ovo su neke stvari gdje čovjek teško može imun ostati, da li biste se složili

Loading..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here