Ono što je sigurno jeste da je Velimir Bata Živojinović jedno od najpoznatjijih imena iz jugoslovenske kinematografije, a skoro da ne postoji osoba u ocoj regiji koja nije pogledala barem jedan film u kojem je on glumio.

To dokazuje i podatak da je igrao u preko 100 filmova, a tokom svoje karijere osvojio je brojne nagrade.

Koliko j ebio cjenjen kao glumac i kao čovjek svjedoči i ta činjenica da je on jedini koji je došao u pojsetu kod Tita da bi mu ispričao viceve koje o njemu kruže u narodu.

Ono što je sigurno jeste da će proći mnogo vremena prije nego li dođe neki glumac koji će biti njegovog kalibra ili koji će ga jednostavno zamjeniti.
Ljudi često navode da je kao čovjek bio jako dobar čovjek, a ogromni gubitak je bio kada nas je prije tri godine napustio.

On je prvo sahranjen u Beogradu, ali je kasnije na zahtjev sina njegovo tijelo bilo prebačeno u selo, gdje je rođen, a gdje je i njegova pokojna supruga ukopana.
Međutim, danas za vas imamo jednu jako tužnu vijest koja nas je sve ostavila bez teksta, a samo ne znamo kome pada na pmaet da tako skrnavi nečiji spomenik.

Naime, prošle noći su neke nepoznate osobe ukrale nadgrobni spomenik koji je bio postavljen na mjestu gdje počiva ova velika glumačka legenda.

Ovaj spomenik je postavio njegov dugogodišnji prijatelj, i ističe kako ne zna kome bi smetao taj spomenik i napominje da je već jednom bio ukraden, ali da će ga opet postaviti.

Da li vi imate komentare na ovo? Pišite nam..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here