Ono što je sigurno jeste da je Đoković jedan od najboljih, ako ne i najbolji teniser svih vremena, a to je dokazao i time što je osvojio i Masters u Italiji.

Naime, ova pobjeda je imala posebnu slast, naročito nakon onoga što se desilo na US Openu, kada je on nehotice pogodio linijskog sudiju, a organizacija turnira je reagovala tako što ga je izbacila sa takmičenja.

Naime, ova godina nije nimalo dobra za Novaka, te se nerado sjećamo i onog medijskog linča kada je on htio da organuzje humanitarni turnir Adria Tour, na kojem je kasnije zaraženo nekoliko igrača te ljudi iz organizacije.


Jednostavno koliko god mislili da je prošlo to sve vezano za US Open, mi smo još uvijek u nevjerici da je se to desilo, a najbolje kako se on mogao svima “osvetiti” jeste tako što je uspio da osvoji anredni turnir i pokaže im ko je on ustvari. Mediji su nekako uspjeli iskopati i neke stare snimke od prije nekoliko godinana kojima se vidi da Novak pogodio i tada jednu od sakupljačica loptica i to direktno u glavu.

Međutim, kamera nije mogla zabilježiti ovaj udarac koliko je on zapravo bio jak, ali se jasno vidjelo da se Novak uhvatio za glavu čim je shvatio i vidio šta je uradio.

On je nakon ovoga odmah bacio reket i dotrčao do djevojke da vidi da li je sve uredu, ali se ona samo nasmijala i stavila kapu na glavu.

Snimak ovog udarca možete pogledati OVDJE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here