Vremenska prognoza otkriva kakvo vrijeem da očekujemo, a ova zima će biti najhladnija. Zato pripremite se i utpolite. Dugi kaputi, kape i šal.

Pahulje će vrlo brzo zakucati na vaša vrata, bilo da vam se sviđa ili ne. Dakle, danas (srijeda) će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Više padavina očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima gotovo cijelog Balkana ali možda i šire, a krajem dana i uveče kapljice se očekuju u Krajini i Hercegovini. Ujutro temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatura može da bude od 22 do 28 stepeni. Što se tiče Srbije, istočni dio će obuhvatiti isto vrijeme kao u Bosni, a oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u četvrtak, malo ua podne.

Pripremite kišobrane, tačnije rasklopite jer kiše mogu biti obilnije. U višim planinskim predjelima može doći do pojave snijega ili mraza koji će postati jači kako jesen odmiče. Jutarnja temperatura je od 11 do 17, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura neće se puno promijeniti u odnosu na jutarnju što je ua očekivati.

Krajem sedmice se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a slično vrijeme bit će se i tokom cijelog vikenda, pa ne planirajte ništa, samo soba i topli napitak. Magla ili niski oblaci mogući su u dolinama i uz riječne tokove. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 22 stepeni. Što se tiče drugog dijela oktobra, meteorolozi najavljuju snježne padavine, ali i pad temperature do 15 stupnjeva u odnosu na sad…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here