Pacijenti koji su se posljednjih dana javljali za pomoć, imaju dosta teću kliničku sliku, rekao je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, Meho Mahmutović. Korona virus je doslovno buknuo u Novom Pazaru u posljednih nekoliko dana, gdje je skok inficiranih zabilježen u nedjelju, i to sa 52 što je najveći broj od početka pandemije, a ukupan broj iznosi 309 pozitivnih slučajeva.

Prema najnovijim informacijama Zavoda za javno zdravlje, od 23. juna, taj se broj nastavio drastično penjati, jer je u Novom Pazaru sada ukupno zaraženo 339 osoba, što znači da je za 30 više u odnosu na posljednje informacije. Na društvenim mrežama se u toku jućerašnjeg dana pojavio snimak na kojem se vide vozila hitne pomoći ispred Opšte bolnice Novi Pazar a koji je ilustrovao ozbiljnost situacije u ovom gradu, koji je ponovo postao žarište. Na video se mogu vidjeti 4 ambulantna vozila a svako od njih je imalo uključenu sirenu. Građani su međutim, uskrstili koplja oko toga da li su vozila koja su prolazila ulicama Novog Pazara, zapravo bila prazna.

Jedan od pacijenata koji se nalazio u ambulantnim kolima je napravio snimak kako bi razriješio misteriju, što možete pogledati u nastavku ovog današnjeg članka. Kako se može vidjeti iz priloženog, u kolima hitne pomoći se nalazi nekoliko pacijenata, od koji ima i onih na koji su priključeni na cijevčice sa kisikom. Svi pacijenti u vozilu imaju masku na licu. u kolima se nalazi i medicinsko osoblje koje na sebi ima skafander i vizir. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.

https://www.telegraf.rs/232055a6-e9c8-4635-a385-c79e6acf998c

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here