Stvarno u ovoj godini nas ne bi trebalo ništa iznenaditi sa obzirom da smo skoro sve katastrofe preživjeli u ovoj godini. Samo nam još fali udar meteora ili neka druga pošast.

Tome u prilog idu i stalne promjene u vremenu, ali u temperaturnim varijacijama koje su u posljednjih nekoliko mjeseci se značajno pojačale.

U jednom danu se mogu promjeniti i nekoliko godšnjih doba, pa imamo period sunca, pa period oluje, opa kiše, pa grada i na kraju opet sunce.
Dolaskom ljeta pomislili smo da ćemo napokon moći uživati u toplijem zraku, ali ako sastavimo deset dana lijepog i sunčanog vremena dobro i jeste.
To nije bio slučaj samo sa našim zemljama u regionu, nego smo imali takve slučajeve i u drugim krajevima svijeta.

Sve ovo je uzrok klimatskih promjene kojima je doprinio sam čovjek sa svojim djelovanjem, a da smo možda blizu kraja svijeta po klimatskim promjenama dokazuje nam i današnja vijest.

U pitanju je Australija, a regije Tasmanija i New Providence u nedjelju ujutro su bile potpuno prekirvene snijegom.

Nije u pitanju malo sniježnog pokrivača nego u nekim područjima je zabilježeno i do preko 1 metra visine.

Sve ovo je iznenadilo mjještane koji su ugrabili svoje telefone kako bi fotografisali ovaj neobični prizor.
Jeste da je sada u Australiji kalendarski zima, ali snijeg jednostavno nije uobičajen za ove Zemljine predjele, tako da slobodno možemo reći da je klima Zemlje totalno se poremetila i da stvarno strahujemo šta bi nas moglo sljedeće zadesiti

Jeste li vi nekada bili u Australiji? Da li imate nekog poznanika tamo?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here